Zonne-energie


De eerste stap in het verlagen van de energierekening is het plaatsen van zonnepanelen. Wij kunnen uw installatie ontwerpen, leveren, installeren en inbedrijfstellen. 

Bij de aanleg van zonnepanelen komt meer kijken dan alleen het installeren van de omvormer en de panelen. Ook de aanpassing van de bestaande installatie moet niet onderschat worden. Wij zien tijdens onze inspecties regelmatig fouten bij de aanleg van zonnepanelen. Meestal worden die veroorzaakt door installateurs die niet op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving. 

Lees hieronder meer over de aanleg van zonnepanelen.


ONTWERP


Wij zijn in staat om uw installatie te ontwerpen en samen met u te kijken wat binnen de mogelijkheden het beste ontwerp is. Denk hierbij aan de technische mogelijkheden maar ook aan de uiterlijke kenmerken. Zonnepanelen zijn tegenwoordig in meerdere uitvoeringen en kleuren beschikbaar. Hierbij adviseren wij u graag.

Bij het ontwerp proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met de energiebehoefte van nu en zover mogelijk van de toekomst.

Bij elke installatie zullen wij altijd gebruik maken van de rekenprogramma's van de fabrikanten om er zeker van te zijn dat de installatie conform hun voorschriften wordt aangelegd. Factoren als regio en hoogte worden hierin meegenomen. 


Installatie


Nadat u akkoord hebt gegeven op onze offerte zullen wij de werkzaamheden in overleg met u inplannen. 

Op de dag van installatie beginnen wij met het opbouwen van het benodigd materieel om onze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Uiteraard nemen wij dit materieel zelf mee en hoeft u hiervoor niets te organiseren.

Nadat het materieel geschikt voor gebruik is zullen wij buiten beginnen met de montage van de profielen ten behoeve van de bevestiging van de zonnepanelen. Ondertussen zullen wij ook starten met de montage van de omvormer en de bekabeling vanaf de groepenkast naar de omvormer. 

Na de montage van de bevestingsprofielen zullen wij de bekabeling tussen de omvormer en de panelen aanbrengen. Aansluitend wordt de groepenkast geschikt gemaakt om de extra energie te kunnen verwerken. 

Uiteraard werken wij volgens de laatste geldende normeringen en zullen alle elektrotechnische werkzaamheden alleen worden uitgevoerd door elektrotechnisch opgeleid personeel. Ook het aansluiten van de connectoren op dak worden bij ons door elektrotechnisch personeel uitgevoerd. Dit om er zeker van te zijn dat wij een veilige installatie bij u achterlaten.


Aanpassing groepenkast(en)


De extra energie die zonnepanelen opbrengen en invoeden op uw installatie hebben ook gevolgen voor de bestaande installatie. Wij zien vaak dat er bij de aanleg van zonnepanelen eenvoudig een groep wordt bijgeplaatst in de groepenkast. Dit is echter in de meeste situaties niet voldoende. De extra energie die naast de netaansluiting beschikbaar is, resulteert in hogere af te nemen stromen. Zeker door de toename van elektriciteitsverbruik (laadpalen, warmtepomp, etc) kunnen resulteren in  overbelasting van de groepenkast. Dit brengt de nodige gevaren met zich mee. Een van de grootste gevaren is het gevaar van brand.

Wij zullen u groepenkast altijd geschikt maken voor de extra te transporteren energie. Hiervoor zullen wij u installatie doorrekenen om er zeker van te zijn dat er in de toekomst geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Wij laten uw installatie alleen achter als wij er zeker van zijn dat het veilig en volgens de geldende normering is.

Test en inbedrijfstelling


Nadat alle installatiewerkzaamheden zijn afgerond zullen wij de benodigde testen uitvoeren om te controleren of alles functioneert zoals het zou moeten. Ook de vanuit de norm vermelde testen zijn hier uiteraard een onderdeel van.

Als alles in orde is begint het mooiste deel. Het opwekken van gratis energie!

Al onze omvormers zijn geschikt om middels een app op uw tablet, ipad of telefoon te benaderen. Hiermee kunt u direct zien hoeveel energie uw installatie opwekt. Uiteraard helpen wij u met de installatie van de app en geven wij een instructie over de app en de mogelijkheden hiervan.


 

BTW - teruggave


Na de installatie kunt u de aan Albrotech betaalde BTW weer terugvragen bij de belastingdienst. Hiervoor krijgt u van ons een link waarin duidelijk bescheven staat hoe u dit kunt doen. Maar mocht u er niet uit komen dan komen wij uiteraard graag bij u langs om u te helpen.


Offerte aanvragen?


Wilt u ook weten wat de kosten zijn voor een zonnestroom installatie?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Wilt u graag meer gegevens aan ons kwijt dan kunt u ons uiteraard ook altijd een mail sturen via info@albrotech.nl. Maar wij komen ook graag bij u langs om samen te kijken naar de mogelijkheden. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoon of mail.